Tevékenységeinkről

esély órák oktatási intézmények részére

Az Árboc Egyesület által már több, mint 50.000 fiatal találkozhatott a kihívással élők életével, ismerhette meg azokat a különlegességeket, amik mindnyájunk életét gazdagabbá tehetik. Nem utolsó sorban azt is megtanulhatták, hogyan tudnak segíteni az arra rászoruló embertársaiknak.
A mögöttünk álló több éves tapasztalat és a sok, a gyerekekkel átélt, életre szóló élmény után néhány pontban összefoglaltuk azokat a dolgokat, amikkel megkönnyíthetik és mindnyájunknak még élvezetesebbé tehetik az Önöknél eltöltött időt.  Programunk és a jó hangulat könnyen magával ragadhat mindnyájunkat, ezért volt már, hogy elfeledkeztünk az alábbiakról.

• Ha mód van rá, kérjük, úgy alakítsák ki a programon résztvevő csoportok létszámát, hogy egy tanteremben kényelmesen elférjünk, hagyva helyet arra is, hogy bemutathassuk a vakon való közlekedés technikáját és a vakvezető kutyával való közlekedést, valamint legyen lehetőség mindenki számára feltenni a benne felmerült kérdéseket. (Ez max. 30-35 fő, a legalkalmasabb berendezése a teremnek aterem szélén, körben elhelyezett székek, elegendő teret hagyva középen abemutatónak. Ebben az elrendezésben mindenki jól láthatja nem csak a programot, de a beszélgetés során az osztálytársakat is.)
  • Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a minket kísérő négylábú munkakutya: olyan feladatot végez, ami nagy koncentrációt követel és gazdája testi épsége függ tőle.  Hámban és kérdés nélkül soha ne simogassák, ne zavarják meg a látássérült és kutyája összhangját, és erre a gyerekek figyelmét is hívják fel!
  •
  • Ha a programon kerekesszékes önkéntesünk is előad, kérem gondoljanak a helyszín akadálymentes megközelíthetőségére (parkolóhely a bejárathoz közel, rámpa, lift, akadálymentes mosdó, stb.)

A díjazás függ a helyszín egyesületünk székhelyétől való távolságától, a rendezvény/program hosszától, a résztvevők számától, illetve, hogy adott esetben programunk milyen más esemény részeként kerül megrendezésre.

Az Árboc Egyesület örömmel fogad minden felajánlást, mellyel szervezetünk létét, érzékenyítő munkánk fenntartását és fejlesztését támogatják.

Ízelítő esély óránkból

Táborok | családi napok
egyéb rendezvények

Elvis jóképű és megnyerő kutya, ám nem mindenki tudja, hogyan kell viselkedni, ha egy éppen „szolgálatban lévő”, gazdáját vezető munkakutyával találkozik.
Gazdi és kutya között nagy összhangra és koncentrációra van szükség, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni. Hogy mindez hogyan is működik, szívesen bemutatjuk mindenkinek. Hívjátok meg őket ti is, ha szeretnétek részt venni egy felejthetetlen, rendhagyó foglalkozáson!
Nagyobb eseményeket kérésre Trabantunkkal is színesítünk.
Az Árboc Egyesület átalakított, színesre festett Trabant komgija bárhol kiköt. A „vizuális csemege” beszélgetésekre alkalmas, kényelmes kuckó, mellyel bekötött szemmel hangtúra tehető a bátor jelentkezőknek.

Itt már találkozhattunk

Inspirációs előadás
Motivációs tréning
cégek részére

Mikor valaki sötéten látja a dolgokat. Amikor minden irányban falakba ütközik. Amikor homályba vesznek az előre vivő utak, eltűnnek a korábbi lehetőségek. Tudom,mert szó szerint is átéltem, amikor 35 éves koromban váratlanul megvakultam.2009-ben a látásomon kívül még sok mindent elveszítettem, számomra addig fontos dolgokról kellett lemondanom. Át kellett értékelnem az életemet, elengedni azokat a dolgokat, amik visszahúztak és közben elég nyitottnak maradni ahhoz, hogy felfedezzem mindazt, ami újra értelmet adott az életemnek. Inspirációs előadásomon elmesélem, hogy a számomra fenekestül felfordult világot hogyan tanultam meg új perspektívából szemlélni és újra értékelni benne, ami igazán fontos. Mindnyájunk életében vannak mélypontok, veszteségek és kilátástalannak tűnő szituációk. De mindnyájan megtalálhatjuk, azt a nehezen megfogalmazható valamit, ami átlendít a helyzeten, továbbvisz minket az utunkon.Hiszem azt, hogy ez a valami ott van mindannyiunkban és remélem, hogy a velem eltöltött idő alatt közelebb kerülnek életük kérdéseinek válaszaihoz azok, akik nyitottak arra, hogy felfedezzék a lehetőségeket önmagukban.

Te mit szeretnél?
Találj ki egy közös programot!

Tudtátok, hogy például vakon lettem szakács és barista? És nem csak elvégeztem mindkét iskolát, aktívan gyakorlom is szakmáimat.

Nem hiszitek?

Akkor gyertek el a Vakmerő Kávészünet nevű eseményeim egyikére, ahol egy csésze kávé mellett elmesélem, hogyan nyílt ki számomra a "vakvilág". Dőljetek hátra, érezzétek remek kávénk illatát és ízét, miközben megtudhatjátok, miként vett az életem újabb és újabb kanyarokat. A váratlanul jött sötétség és a vakság rávilágított az élet fantasztikus mivoltára.

Többet szeretnél tudni vakmerő terveimről, esetleg lenne egy igazán rendkívüli ötleted?

Kattints át saját oldalamra is!