Szabi nyilatkozik a helyi sajtónak

BEMUTATKOZÁS

Az Árboc Egyesület feladatának tekinti, én pedig küldetésemnek a társadalmi szemléletformálást, a fogyatékos emberek elfogadásának elősegítését és azt, hogy megismertessük az emberekkel a kihívással élők világát. Tapasztalatom, hogy ebben az óvodások és iskolások csodálatos partnerek. Szeretnék nekik olyan élményeket adni, amik elgondolkodtatják őket, és pozitívan alakítani szemléletüket.

Remélem, hogy egyre többen lesznek az Árboc Egyesület Nagykövetei, akik nem csak figyelemmel követik az érzékenyítés után a fogyatékkal élők helyzetét közösségi oldalunkon keresztül, de segítik is őket. Hiszen, már tudják, hogy szólítsanak meg és hogyan kísérjenek át az úttesten, de ez csak egy példa az érzékenyítés kapcsán. A Nagyköveteink kaptak egy felelősségteljes küldetést: rokonoknak, barátoknak meséljék el az élményt, a találkozást velem és Elvis-szel. Adják tovább, amit velünk átéltek, remélve azt, hogy a társadalmi felelősségvállalásból minél többen kivesszük részünket.

Kurucsai Szabolcs

Szabi szakácsként

AKARATTAL ÉS MÁSOKKAL ÖSSZEFOGVA A KIHÍVÁSOK LEKÜZDHETŐEK!

Saját élményeimen keresztül igyekszem közelebb vinni mindenkit a fogyatékossággal élő emberekhez. Előadásaim során mesélek a mindennapi életemről, bemutatom a közlekedés és a segítségnyújtás mikéntjét, valamint célom, hogy saját hozzáállásom által motiváljam az embereket.

A foglalkozás interaktív, az érdeklődők minden eszközt kipróbálhatnak, tabuk nélkül tehetik fel kérdéseiket.

Szabi szakácsként

Számokban: az Árboc Egyesület 2015-óta

Közel száz oktatási intézményben, majd 10.000 fiatalját érzékenyítette, saját költségen, támogatás nélkül. Arról nincs statisztikám, hogy idáig hány fogyatékossággal élő kapott segítséget egy általunk érzékenyített embertől, de bízom abban, hogy a velünk való beszélgetések után picivel mindnyájan empatikusabbak, figyelmesebbek leszünk egymással.

Az Árboc Egyesület Csapata